Anmeldelser

På denne side vil jeg prøve at lægge de anmeldelser ind, som jeg får på mine bøger, men det kan være jeg overset nogle, hvis jeg gør, så må I endelig gerne gøre mig opmærksom på det :-)

Lygtemandens datter:

http://www.deungesord.dk/lygtemandens-datter-af-jette-kjaer-petersen/

https://pipalukbooks.wordpress.com/2014/12/29/lygtemandens-datter-1/

http://marie-louiseroennig.blogspot.dk/2015/01/lygtemandens-datter-af-jette-kjr.html?spref=fb

https://www.saxo.com/dk/lygtemandens-datter_jette-kjaer-petersen_epub_9788793091238

https://laesehestendks.wordpress.com/2015/03/04/lygtemandens-datter-af-jette-kjaer-petersen/

http://dinboganmelder.dk/jette-kjaer-petersen-lygtemandens-datter/

https://miljasverden.wordpress.com/2015/09/06/lygtemandens-datter/comment-page-1/#comment-3

Og denne her anmeldelse fra en pige på 12 år har gjort mig rigtig glad. Det er så dejligt når læserne kan lide det man har skrevet :-)

Fortæl, om bogen levede op til dine forventninger.
Altså på forsiden så den da meget spændende ud. Og jeg tænkte at den var nok meget god. Men jeg blev virkelig overrasket. Den er helt fantastisk og en af de bedste bøger jeg har læst.
Hvorfor synes du, at andre skal/ikke læse denne bog?.
Jeg synes helt klart at folk skal læse denne bog. Den er helt fantastisk og mega spændende. Det er en rigtig god fantasy bog. Da den ikke er alt for fantasy. Men den handler stadig om teenage livet og kærlighed. Den kan klart anbefales.

Anmeldelse skrevet af Mia Cecilie fra Bookeater:
Titel: Lygtemandens datter
Forfatter: Jette Kjær Petersen

Bogen kort fortalt: Calluna bor ved sin mormor, efter hendes mor døde i en ulykke da Calluna var lille. Ingen ved noget om hendes far. Men en dag, da hun møder sin chatven Lukas, begynder forskellige sandheder at dukke op, og selvom de stiller flere spørgsmål end de besvarer, bliver Calluna ved med at søge.

Udgivelsesår: 04-11-2014
ISBN: 9788793091153
Forlag: Egolibris
Serie: ---
Bedømmelser
Sprog (-/10): 4
Handling(-/10): 7
Underholdningsværdi(-/10): 6
Samlet bedømmelse(-/10): 5

Om bogen:

Calluna bor i Rold, nær Rold skov, sammen med sin mormor. Hendes mor døde, da Calluna var lille, og ingen, ikke engang mormor, har nogensinde vidst hvem Callunas far er.

Da Calluna skal til at begynde i 10. klasse er det på en ny skole, og den ellers ikke så modne pige begynder at ses med en af drengene Alexander. Samtidig har hendes veninde, der altid har støttet hende, også fået travlt med diverse fyre.

Men en fyr betyder mere for Calluna, og efter en uheldig episode med Alexander begynder Calluna at ses med sin chatven Lukas. Men Lukas er ikke helt almindelig. Halvengel, faktisk.

Og efterhånden fortællingen skrider frem begynder der at dukke sandheder op om både Callunas mor og far, om hvordan den ulykke, der skulle have slået hendes mor ihjel, måske egentlig ikke var så naturlig en druknedød som det ellers kunne have været.

Pludselig er der både lygtemænd - eller lokkende ånder, som de ynder at blive kaldt, hekse og engle med i historien i den jyske skov.

Lygtemandens datter er egentlig en fortælling med en spændende handling, og som et ekstra plus foregår den i Danmark - i både Rold og i Aalborg. Derfor får man et indtryk af, at forfatteren har et kendskab til lokationerne, der gør historien mere troværdig.

Lygtemænd og hekse er ikke længere noget der ses ofte i fantasygenren, der oftere er præget af varulve og vampyrer, men forandring fryder, og egentlig fungerer det meget godt med nye elementer af det fantastiske.

Desværre er det et gennemgående fladt og kedeligt sprog med mange beskrivelser af, hvad vores hovedperson foretager sig. De første hundrede sider var hårde at komme igennem, og en pageturner blev det desværre aldrig, men den blev bedre jo længere ind i historien man kom.

Calluna og jeg blev nok aldrig rigtigt venner og en del af replikkerne synes jeg ikke passede til karaktererne. Lukas var lidt bedre, men igen er han udstyret med sætninger der ikke passer til en dreng på omkring de seksten.

Ind i mellem blev historien forvirrende, men man blev rimeligt hurtigt ledt på rette spor igen - heldigvis.

I denne bog er det klart handlingen der trækker op, samt det at historien foregår i kendte omgivelser og med et nyt twist af gamle sagn i sig.

https://www.bloglovin.com/blogs/lunas-kaffekrog-14273863/boganmeldelse-lygtemandens-datter-4776262985

http://laesehestmedfantasy.blogspot.dk/2016/12/lygtemandens-datter.html


Englens søn:

http://lunaskaffekrog.blogspot.dk/2016/11/boganmeldelse-englens-sn.html?m=1

https://pipalukbooks.wordpress.com/2016/12/27/englens-soen/

http://laesehestmedfantasy.blogspot.dk/2017/01/englens-sn.html
Ingen kommentarer:

Send en kommentar