tirsdag den 13. juni 2017

Fascination af ulve

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg i øjeblikket arbejder på et projekt om ulve. Foreløbigt har jeg planlagt to bind. Om der kommer mere end det må tiden vise.


Min fascination af ulve begyndte tilbage i 2012, hvor ulve for første gang blev omtalt i Danmark siden engang i 1800 tallet, hvor man udryddede de sidste ulve i landet. Medierne talte om dem og diverse jægerforbund diskuterede for og imod ulven. Selv om jeg var i gang med at skrive lygtemandens datter på det tidspunkt, kunne jeg ikke lade være med at blive fanget af emnet om ulven. Og selvfølgelig var der spørgsmålet om man skulle frygte ulven eller ej, og skulle man passe ekstra godt på sine børn osv. Man kunne på det tidspunkt ikke lade være med at føle at ulven holdt øje med en, hvis man som jeg bor i nærheden af skov og marker.

Der har igennem årene været angreb på får og kvæg som skyndtes ulven. Jeg bor selv i et område, hvor der er fundet spor efter ulve. Herligt!
I starten var jeg en smule bange for at møde en ulv, vil jeg gerne tilstå, men jo mere jeg har læst og hørt om dem, jo mindre frygter jeg dem. De ulve vi har her i landet er ekstremt sky, så chancen for at møde en er næsten ikke eksisterende. De stikker halen mellem benene og stikker af så snart den kan høre eller lugte dig komme.Mens jeg skrev lygtemanden datter poppede en ny ide op i mit hoved. Hvad nu hvis der blandt ulvene fandtes en anden race? En race som var kommet med ulven over den danske grænse og levede i skjul, eller i hvert fald prøvede på at holde sin idensitet hemmelig for omverdenen.

Hvis man ser sådan ud som på billedet her over, så vil det være svært at skjule sig, så det er ikke varulve som sådan jeg havde i tankerne, da jeg begyndte mit projekt. Jeg kan godt lide at bruge vores egen verden, selv om jeg skriver i fantasygenren. Derfor skal de overnaturlige ellementer falde naturligt ind. F.eks. kan man efter endt læsning gå ud og tage et kig på de lokationer, hvor personerne har været. Der er flere observationer og hændelser i plottet, som du kan læse om på nettet. Har du f.eks. hørt om ulveangrebet ved Idom? Ikke? Det har du muligheden for at læse op på, mens jeg vil knokle videre med at klargøre det første manuskript til forlagsturné :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar